Sunday, December 30, 2007

Nästa version av Windows - Windows 7

Från Wikipedia: Windows "7" är kodnamnet för Windows Vistas planerade ersättare. De lösa planerna pekade på en lansering kring 2009–2012 där det senaste pekar på slutet av 2009. I operativsystemet planeras flera saker som ursprungligen var tänkta för Windows Vista, framför allt filsystemet WinFS. Troligen kommer namnet "7" från Windows Vistas Windows-version 6 och XPs version 5. Microsoft vill ännu inte ge ut någon mer information om den nya Windows-versionen. Mycket fokuseras just nu på Vista.

Nästa version av Microsoft Windows ska alltså släppas om tre år, cirka 2010, men troligtvis kommer även Windows 7 att drabbas av förseningar liknande de som drabbade Microsoft Vista. En del skämtar om att "7" i Windows 7 troligtvis står för "7 år" och att nästa operativsystem från Microsoft i så fall skulle komma kring 2014. Nuvarande Windows Vista tog 5 år från start till lansering.

Precis som Windows Vista ska även Windows 7 lanseras i flera versioner, 32-bitars och 64-bitars, konsument- och företagsversioner. Det ska finnas stöd för processorer med upp till 64 kärnor. Windows 7 kommer även att innehålla Hypervizor, den teknik för Virtualisering som Microsoft utvecklat. Givetvis kommer också Windows 7 bli enklare att arbeta med men samtidigt säkrare, med bättre anslutningsmöjligheter för ett fritt och omnikommunikativt arbetsliv och faktiskt utlovas att detta ska ske till en lägre kostnad!

Microsoft har också bekräftat att Windows 7 kommer innehålla en mängd prenumerationsfunktioner, att du alltså ska kunna komplettera ditt operativsystem med fler funktioner som du får tillgång till genom att betala en extra månads- eller årsavgift. Microsoft förnekar dock rykten om att Windows 7 blir det sista stora traditionella operativsystemet, men gissningsvis kommer många av delarna så småningom flytta ut på Internet.

0 Comments: