Monday, August 31, 2009

3 grundtips för banker och försäkringsbolag idag


Nu är det dags att dela med mig av mina tips. Sedan får ni själv avgöra om ni tycker jag är partisk eller inte. En viktig anledning för mig när jag lämnade banken och började jobba med
lösningar för Bank och försäkringsbranschen, på Microsoft var min totala övertygelse.
Efter många år inom forskning och utveckling, mängder av artiklar på Forrester etcetera, så stod det då, och om än mycket mer nu - fullständigt klart för mig att Microsofts teknik är svaret på framtidens bank och finans med de utmaningar som denna traditionella och legacytyngda bransch är så begränsade med.

För att förstå detta så tänk efter :

Idagen digitala värld där innovationerna avlöser varandra och S-kurvan (Raymond Kurzweil)
i högsta grad lever och är giltig skapas det nya fenomen och applikationer hela tiden, en del coolare än andra. Om du tänker efter så har det aldrig varit så lätt som idag att komma på nya idéer! Med all den teknik och all innovation så går det att bygga vad som helst, ja vi har kommit dit nu. I januari i år skrev jag om Spotify och möjligheterna i mobilen. Där är vi nu i och med att en applikation nu lanseras för i första steget, iPhone såklart. Men kommer snart att finnas i fler operativsystem. Det svåra är alltså inte att komma på idéer.
Det svåra stavas i m p l e m e n t a t i o n. Implementation is king idag.

Om man ska implementera cool innovation i en enterprisemiljö, krävs det att tekniken fungerar, att den är användarvänlig, att den samlever på ett logiskt sätt med andra applikationer och funktioner. Att den kan driftas och underhållas på ett enterprisemässigt sätt i det stora företaget. Det finns bara en defacto-standard och det är Microsoft, nu pratar vi företag, stora företag. En utvecklingsinvestering kan bara räknas hem genom att användarna tar den till sig, börjar använda den så att businesscaset kan börja att ticka och räknas hem. Så är det.
Sen må det finnas otaliga innovativa lösningar och småföretag där ute. Men man måste ju hänga med och innovera mera, - sant. Microsoft spenderar 9,5 miljarder dollar per år i forskning och utveckling. Det räcker till att hänga med ett bra tag.

Usch vad jag låter partisk! Hm, men så är det. Det är sant.
Bilden ovan är så otroligt ärlig och spontan, "Nu är det nog med Notes". Så representativ för en samtid.

3 tips som jag rakt av uppriktigt rekommenderar:

1. Byt ut Notes och börja bygg din Microsoftplattform med Exchange och Sharepoint.
Om du tvekar på Sharepoint som ditt intranät, kontakta mig för en NDA-dragning av Sharepoint 2010! Ta hand om era manuella och felgenererande processer med workflow och kommunikation i outlook och Sharepoint.

2. Skaffa OCS - Office Communication Server
Den investeringen räknar du hem på några månader. Förutom chatten så tillför du web/videomöten med klockren integration i din övriga Microsoftmiljö.

3. Standardisera på Windows Mobile för företagets mobiltelefoner. Kan din organisation läsa mail, kolla almanackan etc så sparar den lågt räknat en timme per vecka för varje medarbetare. För 2000 användare så blir besparingen 96 000 timmar per år i din organisation vilket lågt räknat landar på ca 44 miljoner kronor per år om man drar bort en månad för semestern.
Och kom ihåg, företaget vill ha kryptering och säkerhet och låga supportkostnader, och då är tyvärr iPhone eller någon annan lösning inte ett alternativ. Men lugn, nästa år kommer Windows Mobile 7.......

Nu har jag varit partisk i snart en halvtimme. Men det är sant.
Godnatt!

2 Comments:

Per said...

Visst är inlägget partiskt, dock inte mindre sant för det!
:-)

Försäkringsbolag said...

Tack för tipsen