Thursday, May 22, 2008

En ny familjemedlem!


Idag beställde jag vår nye familjemedlem på Outlook Café på jobbet. HP gästade oss och visade upp den senaste grejen, Home Server! Riktigt coolt. En server för hemmabruk med alla kloka funktioner som tidigare bara var tillgängligt på företagen. Homeserver konceptet förpackar dessa i ett hemma-koncept. Intressant att se hur detta kommer att tas emot på marknaden. En nackdel som många inte gillar med saas och flickr etc är att man lagrar filerna nånstans hos nån på nätet.
Med Homeserver har du full kontroll själv över dina filer och kan oxå dela ut dom så släkt och vänner kan se dom. Kommer vi att se flickr t ex ge folk möjlighet att ange sökväg i stället för att ladda upp filerna, i framtiden? Känns faktiskt helt ok att själv lagra filerna inte minst nu när lagring är så billigt. Tänk själv att avsluta ditt abonnemang på Flickr, vad gör du med bilderna som du lagrar hos Flickr? Men att dela ut filer från HomeServer via internet är bara en av alla häftiga funktioner som finns. Läs mer här! Jag lovar att du snart välkomnar en ny familje medlem du med! WAF- (Wife Acceptance Factor) nivå är lite låg troligtvis, men det är smällar man får ta!

1 Comments:

Tuscher said...

För att inte tala om möjligheterna att streama musik och film i hemmet men också med en tilläggsapplikation till din mobil!