Tuesday, April 17, 2007

Cisco - utmanare på en svår marknad?

Besöket hos Cisco i San Jose ger en del
funderingar över vart de är på väg.
Även Cisco satsar på Unified Communication som är en het trend just nu, konvergensen konceptuerad som jag brukar kalla UC.

Detta gör att det blir svårt för traditionella aktörer inom konvergensområdena att hitta sin plats i det nya landskapet. Cisco som i stort sett var ensam om att tillverka IP-telefoner för några år sedan får nu konkurrens i OnOff-butiken där hur många konsumentlurar som helst nu börjar invadera hyllorna.

Cisco har med sin "Mobile Communicator" partnerskap med aktörerna i Symbian-familjen och även RIM Blackberry. Stöd för Windows Mobile väntas i höst.

Hårdvarumässigt ökar konkurrensen om IP-hårdvara och mjukvarumässigt så tar ju Microsoft mer och mer av marknaden och med samarbetet med Nortel nu som PBX-expert så blir det svårt för Cisco att överleva på sina traditionella marknader? Men mottagandet på Cisco var naturligtvis proffsigt och väldigt innovativa lokaler. Och intressanta diskussioner blev det med hela Dataförenings-gänget. Imorron blir det IBM som ska berätta om sina satsningar inom Web 2.0 och i Second life, därefter blir det BEA. Ikväll blir det middag på Bubba Gump med Telia, SEB och Rikspolisstyrelsen bl a.

1 Comments:

Per said...

Vilken tur att du hann få med dig en ny telefon till resan! ;-)