Friday, February 09, 2007

Stäng av iPoden när du är i New York!

Om du är ute och promenerar i New York och går över en gata och samtidigt lyssnar på din elektroniska pryl, iPod, Mobil eller vad det kan vara, så åker du på $100 i böter. Detta efter att 3 fotgängare dödats när dom korsat ett övergångsställe lyssnande på någon typ av elektronisk utrustning (typ iPod). "Vi har en uppgift att skydda våra invånare säger NY-senatorn Carl Cruger.

2 Comments:

Per said...

Om jag inte missuppfattat detta helt så är det än så länge bara ett lagförslag från senatorn. Förslaget gäller New York och andra större städer i staten New York.

Låt oss hoppas att det stannar vid ett förslag och att det därefter förpassas till närmaste dokumentförstörare. För visst låter det småkorkat. Inte för att intentionen skulle vara fel, utan för att så gott som alla lagar där efterlevnaden inte går att kontrollera är av ondo.

Hur f-n skulle polisen hinna kolla detta?

Roger Ståhl said...

Jag tror att syftet med vissa lagar inte alltid är att polisen ska ägna sig åt att prioritera att kontrollera och sätta fast folk, men precis som när det gäller hjälmar och cyklar så blir ofta effekten att färre skadas, vilket väl kan vara ett ganska så bra resultat.