Sunday, March 30, 2008

Toronto, Canada 1-6 april

1-6 april åker vi med Haninge Hockey Team 92 på drömresan som vi sparat till i alla år genom cuper, korv- och strumpförsäljning mm. På programmet står bl a NHL-match Toronto-Ottawa, AHL-match, CN Tower, Hockey Hall of fame och en heldagsutflykt till Niagarafallen!
23 personer varav 7 föräldrar, både hustrun och jag åker med den här gången.



Visa större karta

Tuesday, March 18, 2008

Vädret på landet


Idag var det riktigt snöblask på landet och EON stängde av strömmen i 5 timmar. Hade egentligen planerat att måla lite tak och väggar i stugan men det blev att klä på sig varmt och meka med väderstationen i stället, synd....
Men det är ju viktigt att man har koll på luftfuktigheten i krypgrunden. Det hoppas jag att även min bättre hälft förstår.

Väderstationen på landet

Idag har jag installerat min nya trådlösa väderstation på landet. Barometer, vindmätare, regnmätare, UV-mätare och 3 temperatur och fuktmätare (inne, ute och i krypgrunden).
En Irox USB Pro blev det. Kopplas till datorn via USB. Det är precis vad hushållet behöver.




Saturday, March 15, 2008

Mot nya äventyr


I torsdags blev jag avtackad av arbets-
kamraterna på Swedbank med bl a den här underbara buketten. Jag tar nu 3 veckors semester innan jag börjar mitt nya jobb på Microsoft. Jag fick oxå en perfekt present, nämligen en nybörjarkurs i Golf! Perfekt timing eftersom jag ju planerat länge att detta ska ske i vår!


Friday, March 14, 2008

Förvärmning melodifestivalen på globen

Schlagermedleys i avvaktan på finalen. Tack Telia för en kanonkväll!

Wednesday, March 12, 2008

Microsoft utklassar Oracle på säkerhet

I dagens Computer Sweden kan vi läsa att Oracles databashanterare är en av de äldsta och omoderna på marknaden och har problem med säkerheten.

"Enligt säkerhetsföretaget Secunia har Oracles databas haft 271 säkerhetsbrister från januari 2004 fram till i dag medan Microsofts SQL Server inte haft någon. "Oracle har gjort reklam för sin säkerhet, men det stämmer inte överens med verkligheten", säger Thomas Olofsson på Safeside Solutions"

Representanter hos Oracle har valt att inte kommentera....
Se artikeln i sin helhet här

Saturday, March 08, 2008

Förvärmning på Hovet

I avvaktan på Alicia Key lyssnar vi på en av hennes bakgrundssångare - riktigt bra hederlig soul!